Най-добрите филми по истински случай [част трета]

2014-09-16 17:31:00
Най-добрите филми по истински случай [част трета]
Снимка: outnow.ch

Ето, че е време да сложим край на поредната ни филмова класация. Осъзнавайки, че има толкова много филми по действителен случай, които заслужават да намерят имената си тук, няма как да не съжаляваме, че нямаме възможността да поместим всички тях, но за нас остава надеждата, че сме разпалили интересът ви към този доста специфичен жанр на киното и съвсем скоро вие сами ще започнете да откривате достойни предложения, който очакваме да намерим във форума, за да достигнат до всички наши потребители. Но преди това се случи сме ви подготвили една, последна и прощална част предложения. Ето ги и тях:

 

 

Ганди

 

Като дипломиран адвокат, той още в началото на живота си се сблъсква с несправедливостта към народа му в ЮАР. Ганди става активист за мир и ненасилие и постепенно се превръща в лицето на Индия и в национален герой. По това време Индия води битка за независимост от Британската империя, а мъдростта и извисеността на Ганди вдъхновява целия индийски народ да постигне целите си, използвайки мирни средства, въпреки пречките и жестокия отговор на британците. Освен това Индия е изправена и пред религиозни конфликти между индуси и мюсюлмани, а Махатма полага нечовешки усилия, за да помири враждуващите народи.

 

Полетата на смъртта

 

Филмът представя трагичните събития от началото на гражданската война в Камбоджа през 1973 година и окупирането на властта в държавата от Червените кхмери начело с диктатора Пол Пот. Той разказва историята на двама журналиста по време на комунистическата революция в Камбоджа — американецът Сидни Шанберг и камбоджанецът Дит Пран. През 1975г. комунистическата партия на Кампучия (Хмер Руж) превзема властта и всички чужденци биват евакуирани — Шанберг, Пран и други журналисти остават, но скоро положението става опасно и те трябва да напуснат, но без Пран, който като местен жител е принуден да остане. Следва дългогодишен мъчителен период на принудителен труд и постоянна опасност за живота и опит за бягство през „полетата на смъртта“.

 

Недосегаемите

 

Филмът разказва историята за приятелството между богатия Филип, който след инцидент остава парализиран от врата надолу и Дрис — млад чернокож бедняк, който е нает да се грижи за него. Двамата са напълно различни и идват от противоположни светове, но успяват взаимно да си помогнат и да станат добри приятели. Една прекрасна, сгряваща сърцето история, поднесена ни по чудесен начин.

 

Първата и втората част от статията четете тук и тук:

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия